Vergoedingen

Als u een haarwerk moet aanschaffen en er is sprake van medische indicatie (chemokuur of Alopecia) heeft u recht op een vergoeding via uw zorgverzekeraar.

De vergoedingen

Als u een haarwerk moet aanschaffen en er is sprake van medische indicatie (chemokuur of Alopecia) heeft u recht op een vergoeding via uw zorgverzekeraar. De behandelend arts of huisarts geeft u in dat geval een machtiging* voor aanschaf van een haarwerk.


De basisvergoeding is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. In 2023 is de basisvergoeding € 454,50. Als u een aanvullende verzekering heeft, heeft u meestal recht op een hogere vergoeding. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en wat voor pakket u heeft afgesloten. Dit kan € 50 tot € 1000 extra zijn. Het is daarom raadzaam vooraf in uw polis te kijken of bij uw verzekeraar te informeren hoeveel de totale vergoeding in uw situatie bedraagt.

De zorgvergoedingswijzer

*Machtiging is de diagnose/indicatie van de huisarts of specialist. Dit is een formulier van de arts waarop vermeld staat wat de medische oorzaak is van het haarverlies.

De verzekeraars vergoeden één pruik/haarwerk per twaalf maanden. U kunt ook zelf op onze website met de zorgvergoedingswijzer uitrekenen, voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Machtiging meenemen

Haarsalon Gerrie is een gecontracteerd zorgaanbieder voor alle zorgverzekeraars. U krijgt daarom bij aanschaf van een pruik het volledige basisvergoedingsbedrag en het eventuele aanvullende vergoedingsbedrag vergoed. U hoeft dus niet eerst toestemming voor levering aan te vragen bij uw verzekering.

Met de machtiging van uw arts kunt u direct geholpen worden. U dient deze medische indicatie/machtiging mee te nemen naar onze salon, deze wordt bij levering aan uw cliëntendossier toegevoegd.