Verzekering    Als U een haarwerk moet aanschaffen en er is sprake van medische indicatie (chemokuur of Alopecia) heeft U recht op een vergoedingen via Uw zorgverzekeraar. De behandelend arts of huisarts geeft U in dat geval een machtiging* voor aanschaf van een haarwerk.
De basisvergoeding is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. In 2019 is de basisverzekering € 436,00. Als U een aanvullende verzekering heeft, heeft u meestal recht op een hogere vergoeding. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en wat voor pakket U heeft afgesloten. Dit kan €50,00 tot €1000,00 extra zijn. Het is daarom raadzaam vooraf in Uw polis te kijken of bij Uw verzekeraar te informeren hoeveel de totale vergoeding in Uw situatie bedraagt.

*Machtiging is de diagnose/indicatie van de huisarts of specialist. Dit is een formulir van de arts waarop vermeld staat wat de medische oorzaak is van het haarverlies.
De verzekeraars vergoeden 1 pruik/haarwerk per 12 maanden. U kunt ook zelf op onze website met de zorgvergoedingswijzer hieronder uitrekenen voor welke vergoeding U in aanmerking komt.

Haarsalon Gerrie is een gecontracteerd zorgaanbieder voor alle zorgverzekeraars. U krijgt daarom bij aanschaf van een pruik het volledige basisvergoedingsbedrag en het eventuele aanvullende vergoedingsbedrag vergoed. U hoeft dus niet eerst toestemming voor levering aan te vragen bij Uw verzekering. U kunt met de machtiging van Uw arts direct geholpen worden. U dient deze medische indicatie/machtiging naar onze salon mee te nemen en wordt bij levering aan Uw cliëntendossier toegevoegd.